Amerikai lézerfegyver a Perzsa-öbölben

háború
2014 november 15., 08:16
comments 54
photo_camera A szóban forgó lézerfegyver. Fotó: U.S. Navy

Az amerikai haditengerészet tavaly augusztusa óta egy lézerfegyvert (LaWS - Laser Weapon System) tesztel egy hadihajó fedélzetén a Perzsa-öbölben, ismerte el John Miller altengernagy a Bloombergnek. A haditengerészet tavaly egy videóval demonstrálta a rendszert, amelyik alkalmas kisebb repülőgépek vagy hajók felgyújtására. A negyven millió dolláros költséggel fejlesztett fegyver a haditengerészet reményei szerint beválik a pokoli klímájú Perzsa-öbölben. Nyilván az se véletlen, hogy az egyik legmodernebb fegyverrendszert Irán felségvizeinek a határán tesztelgetik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.