Putyin végül tényleg korábban lelépett a G20-csúcsról

külföld
2014 november 16., 08:47
comments 85
photo_camera AFP PHOTO / Steve Holland/ G20 Australia

Vlagyimir Putyin elrepült.

Karjain vastag aranyláncok lógtak.

Szombaton percről percre változott a helyzet, ember volt a talpán, aki követni tudta, hogy az orosz elnök megsértődött-e azon, hogy a világ többi vezetője folyamatosan beszólogat neki az ukrajnai invázió miatt, vagy sem. Végül aztán az történt, amit korábban cáfoltak:

még a zárónyilatkozat (.pdf) kiadása előtt elhagyta Ausztráliát, a G20-csúcs helyszínét.

Állítólag azért, mert

nagyon hosszú az út hazáig, és még aludnia is kellett.

Azt bizonyítandó, hogy tényleg csak ennyi áll a korai távozás hátterében, nyilatkozatban "konstruktívnak" minősítette a találkozót.

Ez azért véleményes. Barack Obama amerikai elnök például a nemzetközi jog megsértésének nevezte, hogy Putyin nehézfegyvereket ad az ukrajnai lázadóknak. Egyben azzal fenyegette Putyint, hogy

totálisan el fogják szigetelni az orosz gazdaságot a világ többi részétől.

Putyin cserébe tagadta, hogy az oroszok fegyvereznék fel az ukrajnai lázadókat - a tények ennek ellentmondanak, a múlt héten a létező legmodernebb, az orosz hadseregben is épp csak rendszeresített, felségjelzés nélküli fegyverrendszereket láttak a lázadóknál.

A csúcson amúgy a világ vezetői eldöntötték, hogy

tizedszázalékra pontosan 2,1 %-kkal fogják gyarapítani országaik összesített GDP-jét 2018-ig, újabb 2 billió (az angol eredetiben trillion, vagyis 12 nulla van a 2-es után) dollárral gyarapítva a világgazdaságot.

(Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.