Beteljesedett jóslatunk: rárabolt a Mol a Szlovák Villamos Művekre

gazdaság
2014 november 20., 08:04
comments 80

Most jött ki a MOL-csoport hivatalos közleménye arról, amit világelsőként a 444 írt meg, nevezetesen hogy Magyarország bevásárolná magát a Szlovák Villamos Művekbe. Erre tessék.

Akkor fő állításaink:

A Mol friss közleménye:

A Slovnaft és az MVM közös ajánlatot tett a Szlovák Villamos Művek részvénycsomag megvásárlására

A MOL-csoport vállalata, a Slovnaft és az MVM-csoport közösen, nem kötelező érvényű ajánlatott tett a Szlovák Villamos Művek (SE) 66 százalékos, jelenleg az olasz Enel vállalatcsoport tulajdonában lévő részvénycsomagjának megvásárlására.

Az ajánlat jól illeszkedik a Slovnaft és a MOL-csoport hosszú távú üzleti stratégiájába, amely tovább kívánja erősíteni a cég vezető pozícióit a vállalatcsoport hazai pályáján, a közép-európai energetikai piacon.

A regionális együttműködéssel egyúttal diverzifikálni tudja a vállalatcsoport a hagyományos olaj-, és gázalapú portfolióját, és pozíciókat tud kiépíteni a villamosenergia piacán is. Ehhez kiváló partner a villamosenergiai iparágban illetve a nukleáris erőmű üzemeltetés területén több évtizedes tapasztalattal rendelkező MVM-csoport.

A pályázaton közösen induló Slovnaft és az MVM-csoport egyúttal komoly lehetőségeket lát a Szlovák Villamos Művek által üzemeltetett vízerőművek kapacitásának kihasználásában is, hiszen mindkét társaság célja minél fenntarthatóbb módon, környezetbarát energiával ellátni a régiós piacot.

Sikeres pályázat esetén, az új portfólióelemek és a már meglévő eszközök együttes használatával tovább erősödhet az energiaellátás biztonsága a villamos-energia és a földgáz kelet-közép-európai piacán, és hozzájárulhat az egységes európai energiapiac fejlődéséhez. A sikeres ajánlattétel révén egyúttal újabb export lehetőségek nyílhatnak a dél-kelet-európai piacok felé is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.