Focistafrizurája miatt tiltották ki a kisfiút az órákról

divat
2014 november 20., 10:56
comments 24

Szegény Lewis Kenny csak úgy akart kinézni, mint Sergio Aguero a Manc Cityből és Gareth Bale a Real Madridból, de a tanárok túl extrémnek minősítették a frizuráját, illetve arra hivatkozva, hogy az

rövidebb,

mint az előírt, minimum 3-as hajhosszúság, nem engedték neki, hogy beüljön az órákra. A szülők hivatalosan is panaszt tettek a salfordi St Ambrose iskolánál.

Salford Manchaster egyik külvárosa, ahol egyébként nagy hagyománya van az extrém frizurának, már ha ez extrémnek minősül egyáltalán:

salford

Nézze meg mindenki a képeket a Daily Mailen, és ítélje meg maga, mennyire extrém a kis Lewis frizurája. (Bónusz: az apa!)

Nem ez az első eset, hogy valakit túl rövid haja miatt zavarnak haza egy angol iskolából: néhány éve például egy 11 éves kisfiú esett áldozatul az önkénynek, neki felül 2-es, oldalt 1,5-ös hosszúságú hajjal sikerült kivívnia a tanárok haragját. 3 milliméteren csúszott el.

Idén nyáron egy hétéves kisfiú szülei kaptak szankciókkal fenyegető levelet az iskolától fiuk, lássuk be, meglehetősen hitleresre sikeredett frizurája miatt; ők fogták magukat, és átíratták a gyereket máshová.

A hajhosszúság megszabása az USA-ban is kavart már viharokat, sokan alkotmányellenesnek tartják a szabályokat.

Szerinted is meg kell határozniuk az iskoláknak a gyerekek hajhosszúságát? Visszatér a kommunizmus? Vagy el se jött? Vagy már itt is van? Lájk, ha share, komment, ha lájk, share ha komment!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.