A bérfőzdék miatt aggódik a pálinkaszövetség

Tbg
gazdaság
2014 november 22., 10:19
comments 33

Az Orbán-kormány első, meglehetősen populista jóléti intézkedései között volt a háztáji pálinkafőzés liberalizálása (nehéz szó), amely lehetővé tette, hogy kvázi adómentesen lehessen otthon pálinkát főzni vagy főzetni.

A piacival szemben a háztáji szeszek adómentessége egyfelől nem tetszett az Európai Uniónak, hiszen irányelv sérült, de ártott a professzionális magyar pálinkapiacnak is, erről részletesen írtunk.

Most, hogy újabb adókat vet ki a kormány, a bérfőzést is megadóztatná (literenként 853 forinttal 50%-os párlat esetén), ám az otthonit nem (maradna az évi ezer forintos adó).

A bérfőzdék lobbiszervezete, a Pálinkamesterek Országos Egyesülete ezért nagyon aggódik, hogy ez a bérfőzdék végét jelentené, hiszen mindenki otthon főzné a kisüstit. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.