Rudy Giuliani sokat tett azért, hogy a feketék továbbra se szavazzanak a republikánusokra

külföld
2014 november 24., 15:46
comments 28

Igen színvonalasra sikerült Rudy Giuliani volt New York-i polgármester és Michael Dyson diplomahalmozó szociológus vasárnapi vitája az NBC Meet the Press című műsorában. A téma Ferguson, volt, illetve az a sajátosan amerikai jelenség, hogy a gyakorta fehérek uralta rendőrségek a fekete körzetekben igen gyakran ölik meg okkal vagy ok nélkül fegyvert, fegyvernek látszó vagy fegyvernek véletlenül se látszó tárgyakat a kezükben tartó fekete honfitársaikat.

Az eleve színvonalas kiindulópontról viszonylag hamar eljutottak odáig, hogy Giuliani már azzal érveljen, hogy a feketék túlnyomó többségét más feketék ölik meg, innen meg már csak egészen apró ugrás volt eljutni odáig, hogy

„a fehér rendőrtisztek ott se lennének, ha ti nem ölnétek egymást”.

Igen, jól látják. Giulianinak sikerült Dyson bőrszínére utalva T/2-ben fogalmaznia a feketékről. (Via The Daily Dot)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.