Lerövidítik a kormányablakok nyitvatartását, hogy munkaidőn kívül nehogy bármit is el lehessen intézni

2014 november 25., kedd 5:18

Aki valaha próbált már ügyet intézni ebben az országban, az tudja, hogy az államaparátus tényleges munkaideje valahol napi egy és másfél óra között lehet. Ehhez képest a miniszterelnökség és több tárca munkatársai hivatalosan a hatályos szabályozással ellentétesen már napi tíz órát dolgoznak, miután "önként" aláírták az erről szóló papírokat.

Gondolhatná, hogy ezek után legalább a nap produktív részét ténylegesen munkába töltőknek alkalmuk lehet munkaidőn kívül intézni az ügyeiket.

Nem is tévedhetne nagyobbat.

A minisztériumi, háttérintézményi munkaidő meghosszabbításával párhuzamosan a kormányablakok nyitvatartását

lerövidítik.

Három éve jutott el addig a felismerésig a magyar közigazgatás, hogy az emberek munkaidőben általában dolgozni szoktak, ezért akkor bevezették a 12 órás, reggel nyolctól este nyolcig tartó ügyintézést. Ennek vége. Ha minden a miniszterelnökség tervei szerint alakul, akkor két nap lesz a héten, amikor munkaidőn kívül is lehet ügyet intézni: Hétfőn 7-17, csütörtökön 8-18 óra között tartanak majd nyitva a hivatalok, adva szűk három órát a dolgozóknak az ügyek intézésére. (Via Magyar Nemzet. Címlapi gif: Mark thompson - Bear Qoeue)