Lerövidítik a kormányablakok nyitvatartását, hogy munkaidőn kívül nehogy bármit is el lehessen intézni

Aki valaha próbált már ügyet intézni ebben az országban, az tudja, hogy az államaparátus tényleges munkaideje valahol napi egy és másfél óra között lehet. Ehhez képest a miniszterelnökség és több tárca munkatársai hivatalosan a hatályos szabályozással ellentétesen már napi tíz órát dolgoznak, miután "önként" aláírták az erről szóló papírokat.

Gondolhatná, hogy ezek után legalább a nap produktív részét ténylegesen munkába töltőknek alkalmuk lehet munkaidőn kívül intézni az ügyeiket.

Nem is tévedhetne nagyobbat.

A minisztériumi, háttérintézményi munkaidő meghosszabbításával párhuzamosan a kormányablakok nyitvatartását

lerövidítik.

Három éve jutott el addig a felismerésig a magyar közigazgatás, hogy az emberek munkaidőben általában dolgozni szoktak, ezért akkor bevezették a 12 órás, reggel nyolctól este nyolcig tartó ügyintézést. Ennek vége. Ha minden a miniszterelnökség tervei szerint alakul, akkor két nap lesz a héten, amikor munkaidőn kívül is lehet ügyet intézni: Hétfőn 7-17, csütörtökön 8-18 óra között tartanak majd nyitva a hivatalok, adva szűk három órát a dolgozóknak az ügyek intézésére. (Via Magyar Nemzet. Címlapi gif: Mark thompson - Bear Qoeue)