Rubovszky György: Beteg vagyok

A KDNP közleményt adott ki arról, hogy Rubovszky György miért mondta azt a hvg.hu videósának egy egyszerű kérdésre, hogy:

„Maguk gyilkosok!”

A párt szerint Rubovszky megbetegedett, mégis elment a hétfői és a keddi parlamenti ülésekre. Már lázasan és legyengülve érkezett a parlamenti kupola előtti átjáróhoz, itt fakadt ki, amikor már jelezte, hogy rosszul van, mégis újabb kérdéseket kapott. A KDNP szerint Rubovszky György nem az újságírót akarta minősíteni, csak a rossz egészségére utalt, a lap tehát egy kiragadott részlettel manipulált.

Az esetről mi is írtunk, a korábbi cikkünkben már nincs ott a videó róla, mert a HVG úgy látszik, elfogadta a kereszténydemokraták furcsa védekezését, és törölte a videót. Én mondjuk még nem hallottam olyan betegségről, aminek a hatására valaki gyilkosnak nevez egy újságírót. Rubovszkyt egyszer mi is próbáltuk kérdezni a Parlamentben, de nem jutottunk sokkal messzebb:

Ez két nap alatt már a második, Csubakka-védelmet idéző KDNP-s magyarázkodás: hétfőn a hvg.hu videósának kezét megrángató Kerényi János védte magát azzal, hogy aznap fogorvosi kezelésről érkezett, amit „a húszméteres síkfutásban világrekordot futó” riporter nem vett figyelembe.