Egy óriási tévedés miatt bukott le az évszázad bűnözője

Úgy történt, hogy Á. Zoltán, akit a továbbiakban csak Zoltánnak nevezünk, egy ácsi családi háznál végzett kisebb munkákat. Nem a saját háza körül tette a tennivalót, hanem egy ismerősénél. Ezért volt probléma, hogy miután végzett, két tyúkot berakott egy nejlonzacskóba, és hazakerékpározott - írja a Kemma.hu.

Zoltán rövid távú terve az volt, hogy eladja a tyúkokat, de nem talált rájuk vevőt. Ezért életbe lépett a B terv, és megtartotta őket. Egy hétig napi egy tojást tojtak neki a tyúkok, de aztán Zoltán bátyja unszolására visszaadta az állatokat a tulajdonosának.

Rántottának kevés, de Zoltánnak egyáltalán nem kellett volna elégedetlennek lennie a napi egy tojással, mert az hatalmas teljesítmény volt a hirtelen bezacskózott madaraktól. Egy tyúk ugyanis - ahogyan az a tyúkudvar blogon olvasható - egyáltalán nem képes naponta tojni. A tojás kialakulása és megtojása 25 és fél, 26 és fél óra. Nagyjából. Tehát eleve lehetetlen, hogy naponta tojjon, meg nekik is kell a pihenés. Vagyis: "A vegyes hasznosítású magyar tyúk 120-180 tojást ad évente, ez nagyban függ a tartási körülményektől és a takarmányozástól. A tojóhibridek 180-240 tojást adnak évente, de akadtak közöttük rekorderek is, akik 365 tojást adtak egy ciklusban (ez itt nem egy év volt, hanem egy biológiai év)."

Kiderült, hogy a 48 éves Zoltán nem csak tyúkot lopott. November 19-én ismerőse mobiltelefonját vette magához, ismerőse megkérdezése nélkül. 24-én pedig az általános iskola kerékpártárolójából lopott el egy biciklit. Előbbit megtartotta, a biciklit azonban másnap visszavitte az iskolához, mert - ezúttal nem a bátyja, hanem - a nővére rájött, honnan van a bicikli.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.