Esetleg lemondana Victor Ponta

külföld
2014 november 28., 13:02
comments 62

Victor Ponta felajánlotta, hogy lemond a miniszterelnökségről, ha biztos lehet abban, hogy az utódja is szociáldemokrata politikus lesz.

Ponta nemrégiben elvesztette az elnökválasztás Klaus Johannisszal szemben. Ponta a legnagyobb román kormánypárt, a szociáldemokraták politikusa, míg Johannis a februárban ellenzékbe vonult nemzeti liberálisok politikusa.

photo_camera Victor Ponta választási molinója. Fotó:AFP/Daniel Mihailescu

Ponta azt mondta, hogy ragaszkodik ahhoz, hogy a szociáldemokraták a 2016-os választásokig vezessék a kormányt, de az már nem feltétlenül szükséges, hogy ez az ő vezetésével történjen.

A szociáldemokratáknak 187 képviselőjük van a 401-ből a román parlamentben, ez kevés a többséghez, ezt három kisebb párttal (például az RMDSZ-szel) és a nemzetiségi képviselőkkel biztosítják. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.