Megerősítette Magyarország államadós-osztályzatait a Fitch

gazdaság
2014 november 28., 20:32
comments 51

osztály

A nemzetközi hitelminősítő BB+ osztályzattal tartja nyilván a hosszú lejáratú szuverén magyar devizaadósságot – ez egy fokozattal elmarad a befektetési ajánlású kategória alsó szélétől. A Fitch besorolási listáján a forintban kibocsátott hosszú futamú államadósság minősítése ennél egy osztattal jobb, BBB- volt. A Fitch Ratings így egy évre lezárta a magyar adósosztályzat felülvizsgálati ciklusát, és a többi hitelminősítő 2014-es felülvizsgálati menetrendjében sem szerepel már Magyarország. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.