Villámkarriert futott be Szijjártó futsalos csapattársa a Magyar Nemzeti Kereskedőháznál

2014 november 28., péntek 17:07
203

Lassan Szijjártó Péter valamennyi futsalos csapattársáról kiderül, hogy kellemes állami állást kap. A Dunakeszi Kinizsi csapatkapitánya sem maradhatott ki. Kun Gábor (becenevén Kunci) ugyanis a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. vezérigazgató-helyettese.

Szíjjas és Kunci

A Magyar Nemzeti Kereskedőházat az állam hozta létre, célja, hogy új piacokat és lehetőségeket nyisson meg a magyar vállalkozások előtt. Például kereskedőházakat nyitnak külföldön. Itt második ember Kun Gábor.

Kun (balra) és Szijjártó avat Fotó: tradehouse.hu

Sportmúltjáról tudunk, a Fradi első százszoros futsalosa volt, onnan igazolt a Dunakeszibe. Szakmai előéletéről viszont nem találtunk semmit, a kereskedőház honlapján sem. Ezért megkérdeztük, hogy milyen tanulmányokat folytatott, hol dolgozott korábban. Ezekre nem kaptunk választ, ahogyan arra sem, hogy Szijjártó Pétert (barátainak Szíjjas) a futsal révén ismert-e meg, és ki ajánlotta be a kereskedőházhoz.

Ha a múltjáról semmit nem is tudtunk meg, a kereskedőházas karrierje valódi siker.

2013. június 3. óta dolgozik a cégnél. Elsőként a vezérigazgató mellett kereskedelmi asszisztensi feladatokat látott el, 2013. december 1. napja óta kiemelt partnerkapcsolati menedzserként tevékenykedett, majd 2014. május 5-én kapta meg vezérigazgató-helyettesi kinevezését Kerekes György vezérigazgatótól.

Kun Gábor vezérigazgató-helyettes bruttó jövedelme 850.000 forint.

Itt van egy közös szereplésük 2012 decembertől

Itt pedig egy másik videó, aminek az elején csapattársai elmondják, hogy mégiscsak a legfontosabb ember a csapatban Szijjártó.

"Nélküle semmi nem jött volna létre Dunakeszin".

A kezdetekről Szijjártó Péter még úgy nyilatkozott:

„Amikor úgy adta az élet, hogy mindannyian a Miniszterelnökségre kerültünk dolgozni, a Fidelitas futsalcsapatából létrejött a Miniszterelnökség csapata. Egy idő után kerestünk egy edzőt, Fehér Zsoltot, és amikor kiderült, hogy a volt Fradisták átjönnének hozzánk, eldőlt, hogy benevezünk az NB II-s bajnokságba.”

Ebből azért hamar kinőtte magát a csapat, jöttek magyar és román játékosok, és egy világhírű sapnyol edzőre is telt. Ennyi szponzorral:

dunakesziszponzorok

A csapat pedig első osztályú lett.

Emberek, akik a Dunakeszi Kinizsi környezetében és az állam közelében (korábban Szijjártó előző állomásán, a Miniszterelnökségen vagy most a külügyben) is felbukkantak:

  • Gyombolyai Zsófia - a csapat korábbi sajtósa a Külügyi és Külgazdasági Minisztérium szolgálatába állt, Canberrában lesz kulturális és sajtóattasé
  • Benkő Szilárd - játékos, Szijjártó Péter kvázi kabinetfőnöke lett, havi bruttó 885 ezerért
  • Monspart László - játékos, a külügyben a parlamenti kabinet munkatársa, havi bruttó 350 ezerért
  • Temesi Norbert - játékos, protokollreferens a külügyben, havi 400 ezerért
  • Hacker Gábor - játékos, Miniszterelnökség munkatársa, havi 230 ezerért
  • Kun Gábor - játékos, gólkirály, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. vezérigazgató-helyettese, havi bruttó 850 ezerért
  • Andréka Domonkos - a klub volt ügyvezetője, a Miniszterelnökség gyakornokából lett a külügy protokollfőnöke
  • maga Szijjártó Péter

A Blikknek a futsalos kapcsolatról a külügy azt mondta korábban:

Vannak olyan emberek a tárcánál, akikkel a miniszter úr régóta dolgozik együtt, és egy az érdeklődési körük. Attól, hogy azonos a hobbijuk, a szakmai szempontoknak éppúgy meg kell felelniük, mint másoknak.

Nekünk ezt még azzal egészítették ki, hogy

Az említett személyek munkájával hivatali feletteseik elégedettek. Amennyiben ez nem így lenne, úgy nem dolgozhatnának a Külgazdasági és Külügyminisztériumban.

Megkérdeztük a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt-t, hogy a Dunakeszi játékosai vagy vezetői közül vannak még a cégnél. Erre azt a választ kaptuk:

A Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. nem vezet nyilvántartást, hogy melyik  munkatársa mit csinál szabadidejében, nem is érdekli az MNKH vezetését. Egyetlen dolog számít, hogy az illető elvégzi-e a munkát vagy sem.

Mi mással zárnánk, mint amit Szijjártó Péter mondott a csapat első éve után:

„Napról napra attól rettegek, hogy egyszer csak nagy hirtelen valaki felébreszt és kiderül, ez az egész csak egy álom. Álom ez a remek baráti közösséggé vált csapat, alom, hogy válogatott csapattársaim vannak, álom a fantasztikus közönségünk és álom az első évben szerzett ezüst is. Remélem, az érem átadásig nem ébreszt fel senki!!!”.