A Sony aggódik, hogy észak-koreai hekkertámadás érte a stúdió gépeit

A Sony stúdiórészlegét még november 24-én érte széleskörű hekkertámadás, a cég filmgyártó részlegének minden gépe használhatatlanná vált egy időre. A gépeken egy furcsa üzenet is megjelent egy #GOP nevű csoporttól, nagyjából ez:

„Már figyelmeztettünk benneteket, és ez csak a kezdet. Folytatni fogjuk, amíg nem teljesítitek a követelésünket. Megszereztük minden belső adatotokat, beleértve a titkaitokat is. Ha nem engedelmeskedtek nekünk, nyilvánosságra hozzuk ezeket az adatokat.”

Az azóta tartó nyomozás kiderítette, hogy ez a #GOP a Guardians of Peace, azaz a Béke Őrzői nevű csoportot jelöli, de hogy ők kik, arról még mindig csak találgatni tud a Sony. Minden esetre komoly gyanú az is, hogy a stúdió gépeit észak-koreai hekkertámadás érhette, hiszen a kommunista diktatúra többször és több fórumon is megfenyegette már az Egyesült Államokat és a Sonyt, hogy komoly következményei lesznek, ha bemutatják Seth Rogen és James Franco The Interviewc című vígjátékát, amiben a szereplők megpróbálnak merényletet elkövetni Kim Dzsongun ellen. A film karácsonykor kerülne a mozikba.

A nyomozók szerint lehetséges, hogy a Sony szervereit Kínából törték fel észak-koreaiak, de egyelőre nincs sok bizonyíték arra nézve, hogy a csoport mögött a diktatúra állna. (Engadget)

Címlapi kép: Wikipédia.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.