TOTÁLIS MÉDIAHÁBORÚ 2015: Borókai Flóra cégének 200 milliós MNB-s megbízását szedte elő az RTL Klub híradója

POLITIKA
2014 november 30., 19:26
comments 345

Egy egy héttel ezelőtt kiderült sztorit porolt le az RTL Klub vasárnap esti híradójában: arról számoltak be, hogy Borókai Flóra cége 200 milliós megbízást kapott a Matolcsy György vezette jegybanktól.

A mindössze három éve alapított Akció BTL Kft., aminek az ügyvezetője és tulajdonosa Borókai Flóra, eddig is jól feküdt a jegybanknál. Év elején egyedüli indulóként 24,9 millió forint értékben nyertek el megbízást. Ha a kiírás 25 millió forintról szólt volna, akkor már kellett volna nyíltan pályáztatnia az MNB-nek, de így Borókaiék szerencséjére pont egy kicsivel alatta maradtak a határnak. Erről a kormányközeli cégek és állami vállalatok között gyakran fellépő megoldásról itt írtunk többet.

A cég honlapja szerint 2012. óta dolgoznak a jegybanknak, többek között dolgozói mikulásrendezvény és családi nap megszervezése is köthető hozzájuk.

Most pedig jött a 200 milliós megbízás, további rendezvények és csapatépítések megrendezésére. Három tapasztalt rendezvényszervező céget vertek meg a tenderen.

A Híradó ezután kitért arra is, hogy a "sikeres cégvezető" Borókai Gábornak a nagyobbik lánya. Borókai az első Orbán-kormány szóvivője volt, majd a Hír Tv-t vezérigazgatója lett, jelenleg pedig a Heti Válasz főszerkesztője.

A híradó beszámolt arról is, hogy mivel ismert Borókai és Matolcsy György kapcsolata, az Együtt azt követeli, hogy a jegybank tisztázza, miért Borókai cégét választották a kétszáz milliós tenderen.

Az RTL Klub kereste Borókai Flórát és a jegybankot is, de az adásukig nem kaptak választ.

Javítás: a cikk címében pár percig véletlenül Borókai Fannit írtunk Flóra helyett, a hibáért elnézést kérünk. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt