NEM a köcsögmentesítésről elhíresült polgármester szállíttatott és daraboltatott fel egy 15 milliós bronzszobrot, hanem a csertői

2014 december 1., hétfő 9:31
93
Fiú mozdonnyal. Forrás: Facebook

UPDATE: Elnézést, nagyon benéztük a hírt és hittünk a Népszabadságnak, akik a cikkükben végig Cserdiről írnak, pedig az eset Csertőn történt. A napilap azt írta, hogy

"Jelentős kárt okozó rongálás miatt vádemelési javaslattal lezárta a nyomozást a Szigetvári Rendőrkapitányság a másfél évvel ezelőtt a Baranya megyei Cserdiben történt szobor eltűnése ügyében"

illetve, hogy

"A 150 kilós szobrot, amelynek értéke 15 millió forint a művész 1970-ben adományozta a Cserdi Gyermekotthonnak"

pedig az egész eset Csertőn történt, ami nincs messze, de teljesen más település.

Bogdán Lászlótól elnézést kérünk.

Bogdán László A csertői polgármester még 2013. februárjában közmunkásokkal feldaraboltatta a polgármesteri hivatal előtt álló, és az alkotó szerint 15 millió forintot érő bronzszobrot, majd eladta a MÉH-nek. Ötvenezer forint környéki bevételhez jutott a település, ami a polgármester szerint nagyon jól jött akkor a falunak. Másfél évnyi nyomozás után most jelentős kárt okozó rongálás miatt vádat emeltek a polgármester ellen, írja a Népszabadság.

Rétfalvi Sándor Munkácsy-díjas szobrászművész Fiú mozdonnyal című, 150 kilós alkotását még 1970-ben adományozta a Cserdi Csertői Gyermekotthonnak.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt