McCain tényleg Orbánt neofasisztázta

külföld
2014 december 02., 21:59
comments 771

John McCain amerikai szenátor, a republikánusok 2008-as elnökjelöltje kedden nagyon keményen nekiment Magyarországnak:

"most egy olyan országról van szó, ami a peremén áll annak, hogy feladja függetlenségét egy neofasiszta diktátornak" - mondta többek között abban a szenátusi vitában, amikor az új magyarországi nagykövet kinevezéséről szavaztak.

A nagy kérdés az volt mostanáig, hogy kire gondolt McCain, amikor a "neofasiszta" szót használta: Vlagyimir Putyin orosz elnökre vagy pedig Orbán Viktor magyar miniszterelnökre?

A szöveget mindkét módon lehetett értelmezni, nagy vita lett ebből különböző netes fórumokon az elmúlt néhány órában.

Ezért felhívtam McCain irodáját, és megkérdeztem, hogy ki a neofasiszta a szövegben. A szenátor a sajtósa, Julie Tarallo írásban válaszolt:

"McCain szenátor Orbán miniszterelnökre utalt."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt