Rogán szerint aki egy bűnöző szavának hitelt ad, az magára vessen

POLITIKA
2014 december 02., 21:04
comments 220

Kedd este az MTI-nek nyilatkozott Rogán Antal, miután kiderült, hogy Portik Tamás az Aranykéz utcai robbantás és a Fenyő-gyilkosság miatt folyó büntetőperen arról beszélt, hogy Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője hazudik, amikor azt állítja, hogy nem ismerik egymást.

Rogán válasza szerint Portik Tamás egy rengeteg bűncselekménnyel, a többi között gyilkossággal megvádolt bűnöző.

Aki egy bűnöző szavának hitelt ad, az magára vessen

- jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője.

"Nem én találkozgattam rendszeresen Portik Tamással, hanem Gyurcsány Ferenc volt titokminisztere, Szilvásy György"

- hangoztatta a fideszes politikus, hozzátéve, hogy aki tudni akarja, hogy honnan fúj a szél, annak ebben az ügyben is a két szocialista politikust kell megkérdeznie. Elmondása szerint hangfelvételek is bizonyítják, hogy Szilvásy György maga volt az, aki megbízta Portik Tamást, hogy járasson le vezető fideszes politikusokat. Rogán Antal felidézte, azon az ő neve is elhangzott.

Arra most nem tért ki Rogán Antal, hogy ismeri-e Portik Tamást. Hétfőn az RTL Klub híradójának tagadta ezt.

A kilencvenes évek ismert alvilági szereplője és a Rogán Antal közötti esetleges kapcsolat úgy merült fel, hogy a Blikk megírta, a Rogán vezette belvárosi önkormányzat feltűnően olcsón adott el egy ingatlant Portik élettársának. Erre a vádra reagálta a Fidesz azt, hogy Gyurcsány.

Kedd délelőtt már a Fidesz rezsibiztosa, Németh Szilárd is bedobta Szilvásy György nevét. Eszmefuttatását Király kolléga akkor így foglalta össze:

Szilvásy György még nemzetbiztonsági miniszterként megbízást adott Portik Tamásnak fideszes politikusok lejáratására → Rogán Antalt név szerint is megemlítették → Portik rábeszéli a nejét, hogy béreljen ki, majd bérlőként elővásárlási jogával élve vegyen is meg egy ingatlant az V. kerületi önkormányzattól → MESTERTERV! TÖKÉLETES CSAPDA!!!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.