A KSH adatai alapján nem tett be a magyar gazdaságnak az orosz embargó

gazdaság
2014 december 3., 8:38
comments 43

Szeptemberben az export euróban számított értéke 6,0, az importé 5,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit – közölte második becslésének adatait a KSH.

A kiviteli többlet 939 millió euró volt, 85 millióval több, mint 2013. szeptemberben.

A november 7-én közölt előzetes adatokhoz képest árnyalatnyival emelkedett mind a szeptemberi kivitel, mind pedig a behozatal növekedési üteme: akkor 5,8 százalékos export- és 5,0 százalékos importnövekedést jelentett a hivatal. Az első becslés viszont valamivel nagyobb, 953 millió eurós kiviteli többletet jelzett.

Az év első kilenc hónapjában a kivitel 4,3, a behozatal 4,5 százalékkal haladta meg a tavaly első három negyedévit, az exporttöbblet 4,983 milliárd euró volt, 105 millió euróval nagyobb az egy évvel korábbinál.

Hogy mit jelent ez?

Hát azt, hogy a kormány folyamatos sírásához képest nem annyira viseli meg Magyarországot az oroszországi EU-s szankciók elleni embargós politika. Ahogy ezt már augusztusban megírtuk.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt