A KSH adatai alapján nem tett be a magyar gazdaságnak az orosz embargó

gazdaság
2014 december 03., 08:38
comments 43

Szeptemberben az export euróban számított értéke 6,0, az importé 5,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit – közölte második becslésének adatait a KSH.

A kiviteli többlet 939 millió euró volt, 85 millióval több, mint 2013. szeptemberben.

A november 7-én közölt előzetes adatokhoz képest árnyalatnyival emelkedett mind a szeptemberi kivitel, mind pedig a behozatal növekedési üteme: akkor 5,8 százalékos export- és 5,0 százalékos importnövekedést jelentett a hivatal. Az első becslés viszont valamivel nagyobb, 953 millió eurós kiviteli többletet jelzett.

Az év első kilenc hónapjában a kivitel 4,3, a behozatal 4,5 százalékkal haladta meg a tavaly első három negyedévit, az exporttöbblet 4,983 milliárd euró volt, 105 millió euróval nagyobb az egy évvel korábbinál.

Hogy mit jelent ez?

Hát azt, hogy a kormány folyamatos sírásához képest nem annyira viseli meg Magyarországot az oroszországi EU-s szankciók elleni embargós politika. Ahogy ezt már augusztusban megírtuk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.