Az ausztrál külügynek tele a töke azzal, hogy hülye kérésekkel keresik meg a nagykövetségeket az ausztrál turisták

külföld
2014 december 03., 14:17
comments 23

Úgy tűnik, az ausztrál turisták jó részének gőze sincs arról, mire valóak az államuk nagykövetségei, hiszen tavaly is hülyébbnél hülyébb kérésekkel kopogtak be saját államuk külföldre akkreditált diplomatáihoz. Bangkokban például egy ausztrál férfi azt kérte a nagykövetséget, hogy adjanak neki kölcsön pénzt, hogy kifizethessen egy prostituáltat. Volt olyan is, aki a jetskijének szereléséhez kért volna támogatást, de kértek már kölcsön laptopot is ausztrál nagykövetségtől, egy másik ausztrál pedig azért szeretett volna bemenni országa egyik külföldi nagykövetségére, hogy onnan dolgozhasson.

Egy turista a kutyáit szerette volna a nagykövetségi dolgozókra bízni, egy másik pedig abban kért segítséget, hogy egy görényt lehozzanak a háza tetejéről.

Julie Bishop ausztrál külügyminiszter sajtótájékoztatóján elmondta, hogy ezek közül egyik sem tartozik a nagykövetségek feladatai közé. Az ausztrál külügy fontolgatja, hogy díjat vet ki a konzuli segítségnyújtás minden formájára. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.