Egyiptomban 188 embert ítélt halálra egy bíró

külföld
2014 december 03., 10:57
comments 29

Az egyiptomi Nagi Shehata bíró 188 vádlottra osztott ki halálos ítéletet egy tömegtárgyaláson, amiért 2013-ban, Mohamed Murszi elnök leváltásának napján megtámadtak egy rendőrőrsöt el-Gíza tartományban. Nem ez az első eset, hogy egyiptomi bírák csoportos tárgyalásokat tartanak, és ennyire súlyos ítéleteket osztanak ki. Ilyenkor nem egyenként mérlegelik a vádlottak szerepét az elkövetett bűntényekben, hanem egy egész csoportra szabnak ki ítéletet.

Az egyiptomi igazságszolgáltatás Abd el-Fattáh esz-Szíszi altábornagy és védelmi miniszter 2013. nyári puccsa után nagyon rászállt Murszi támogatóira, főleg a Muszlim Testvériséget, a legnagyobb ellenzéki mozgalmat akarják ezzel gyengíteni, amit Murszi leváltása után terrorszervezetnek minősített az új, katonai rezsim. (HumanRightsWatch)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.