Vádat emeltek a Fidesz székház megdobálói ellen, három évet is kaphatnak

POLITIKA
2014 december 03., 20:44
comments 204

Garázdaság miatt vádat emelnek a Fidesz székházának megrongálói ellen, jelentette be a Fővárosi Főügyészség szóvivője az állami tévé esti híradójában. Eredetileg hat embert állított elő a rendőrség, de csak öt ellen emelhettek vádat. "Csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság" lesz a tényállás. Akár három évet is kaphatnak, de ügyészség nagylelkű, és felfüggesztett börtönt indítványozott.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Híradónak elmondta: a vádirat szerint az egyik férfi betörte a székház ablakát, a másik felmászott az erkélyre, és letépett egy redőnyt, a harmadrendű vádlott pedig "két társa segítségével egy vodkásüveget dobott az épületre". Az ügy elsőrendű vádlottja egy tatabányai férfi, aki letöltendő börtönbüntetést is kaphat, mert ellene folyik egy másik büntetőeljárás: a vádirat szerint tavaly rátámadt a melegfelvonulás résztvevőire, ezért közösség tagja elleni erőszakkal vádolják.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.