Talán mégsem volt jó ezüstmetál cipőtisztítóra költeni a parlagfűirtásra felajánlott pénzt

Hosszú harc után az agrártárca visszaadja azt a lenyúlt 642 millió forintot, amit magánszemélyek ajánlottak fel személyi jövedelemadójuk 1 százalékából parlagfű-mentesítésre.  A hvg írta meg még szeptemberben, hogy az adófizetők által 2009-ben felajánlott több mint 1,1 milliárdból ennyit átcsoportosított a minisztérium. Ebből ment a létszámleépítések miatti végkielégítésekre, de vettek belőle terepjárót, számítógépeket és egy csomó irodaszert is. Aztán kikérték részletesen is, hogy mire ment még a parlagfű-mentesítésre, erről a héten írtak. Sokkal jobb a lista, mint az első. Van benne például ezüstmetál cipőtisztító gép, de nem a legszarabb, értsd drága mobiltelefonok, laptopok és irodaszerek, sőt kellett még diplomatatáska és pogácsa is az annyiunk életét megkeserítő pollenek ellen.

Az agrártárca most közleményt adott ki, eszerint "még ebben az évben pályázatot ír ki a civil szervezeteknek - alapítványoknak és egyesületeknek - parlagfű-mentesítést segítő eszközbeszerzésre. A pályázati kiírás keretösszege 642 millió forint, ezt az összeget magánszemélyek személyi jövedelemadójuk 1 százalékának felajánlásával parlagfű-mentesítésre szánták. A pályázó civil szervezeteknek közösségi területek parlagfű-mentesítését kell vállalniuk".

 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.