Tarlós búcsúzóul még egy jó nagyot belerúgott Vitézybe

Budapest
2014 december 04., 08:44
comments 215

Nem az a kifejezetten elegánsan szakítós típus Tarlós István. Miután tegnap kirúgatta Vitézy Dávidot a BKK éléről, ma reggel bement a köztévébe és a rádióba is, és olyan kirohanást intézett a volt vezérigazgató ellen, mintha ő lépett volna le, szarban hagyva a Fővárost.

Az M1 reggeli műsorát kibeszélőshowvá alakító Tarlós szerint négy vezetőt cseréltek le, ebből egyet valamiért az internetes média kiragad, "egy igazi szappanopera, amivel szemben állunk". (Emlékezzünk meg a többi áldozatról: Klug Lajos, Közterületfenntartó, Fekete Csaba, Főtáv, Nagyunyomi-Sényi Gábor, Vagyonkezelő. És jöttek helyettük igazi szakemberek politikai veteránok, a mindig másod-harmadvonalbeli volt MDF-es, volt kisgazda Horváth Béla a semmiből, és az a volt 12. kerületi, turulos polgármester Mitnyan György, akit eddig sikeresen próbált elfelejtetni a Fidesz, de Tarlós valamiért szereti. Tényleg több figyelmet érdemelt volna az ő kinevezésük.)

Azt is nehezen viselte a főpolgármester, hogy Vitézy Dávid a Facebookon búcsúzott el, érzelmesen. "Ugrottam egyet"- mesélte, mi történt vele, amikor elolvasta Vitézy írását. Szerinte önmagában is szokatlan jelenség a búcsúlevél, ráadásul

"az érzelmes búcsúlevél eléggé szembetűnő ellentmondásban van a szinte őrjöngésig fajuló háttérhisztériákkal"

- emlékezett vissza a régi szép időkre Tarlós István. Hogy ez ne legyen elég, még azt is megjegyezte:

Vitézy Dáviddal "majdnem lehetetlen együtt dolgozni a személyisége miatt", de a leváltása "nagyon széleskörű döntés volt".

A főpolgármester még azt is megjegyezte, hogy egyetlen egy szavazat sem volt Vitézy Dávid mellett a Fővárosi Közgyűlésben. (Ami persze valahol érthető, ha ott például Horváth Csaba is.)

De mi volt a baj a BKK-val? Tarlós szerint már nem annak megfelelően működik, mint amiért létrehozták, ezért a főváros visszaveszi a tulajdonosi jogosítványokat.

Itt is belement a részletekbe: a BKK szerepet tévesztett, egy túlduzzasztott, túlterjeszkedő, önjáró céggé vált. Úgy tett, mintha minden a saját szellemi terméke lenne, és a Fővárosi Közgyűlés, a tulajdonos fővárosi önkormányzat gyakorlatilag egy követő magatartásra kényszerült - mondta Tarlós.

Megjegyezte azt is, hogy

majdnem hatszor akkora a BKK sajtócsapata mint a fővárosi önkormányzaté, ami szerinte tarthatatlan helyzet volt.

És milyen lesz az új BKK? Tarlós István szerint átláthatóbb, olcsóbb, amely a tulajdonos fővárosi önkormányzat elképzeléseit, projektjeit valósítja meg,

"nem pedig egy önálló operettszínházzá növi ki magát".

Tarlós István a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában is járt. Itt Vitézy szapulása mellett feldicsért az utódot, Dabóczi Kálmánt, aki rendkívül képzett, négydiplomás, három nyelvet beszélő szakember, és közgazdász, akárcsak elődje.

De ejtett pár szót Vitézyről itt is. Például: azokat a projekteket, amelyekkel Vitézy Dávid "dicsekszik", egytől egyig a 2008-ban készült Tarlós-program tartalmazza.

"Ezt a fiatal, elnyomott zseni és egyszemélyes ötletgazda legendát muszáj cáfolni"

- fogalmazott Tarlós. Mint mondta, Vitézy Dávidnak megvannak a részleges érdemei ezeknek a projekteknek a megvalósításában, de ezek az érdemek nagyon részlegesek. Ő nem nevezhető ötletgazdának. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.