Quo vadis magyar ipar? Egy hír, két cím az MTI-ből

media
2014 december 05., 11:29
comments 19

2014. december 5., péntek 11:03:

Elemzők: váratlan megbicsaklás az iparban

Budapest, 2014. december 5., péntek (MTI) - Jelentősen elmaradt a várakozásoktól az ipari termelés októberi növekedése az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint, akik az év utolsó két hónapjában az ipari termelés további lassulására számítanak.

2014. december 5., péntek 13:08:

Hungary industrial output rises by 1.7 pc in October - KSH (corrects figure in par 5)

Budapest, December 5 (MTI) - The output of Hungary's industrial sector increased by an annual 1.7 percent in October according to both workday-adjusted and unadjusted figures, after rising by 7.6 percent in September, the Central Statistical Office (KSH) said in a first reading on Friday.

A szövegből aztán kiderül, mi van:

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken közzétett adatai szerint októberben 1,7 százalékkal nőtt az ipari termelés éves összehasonlításban a szeptemberi 7,6 százalékos bővülés után. Szeptemberhez képest 2,6 százalékkal esett vissza az ipari termelés a szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok szerint, az év első tíz hónapjában 7,8 százalékkal volt magasabb mint 2013 azonos időszakában.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.