Elképesztő, ami az ír ingatlanpiacon történik - egy év alatt 15 százalékkal nőttek az árak

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

(Ha a Kardashian-család érdekli, nem pedig az ír lakáspiac, görgessen a szaggatott vonalig!)

2014-ben, hat évvel azután, hogy a világ egyik legszörnyűbb ingatlanpiaci összeomlása letarolta az ír ingatlanpiac felét, átlagosan 15 százalékkal emelkedtek az ingatlanárak az országban. Mivel a 2008-as válság átlagosan 50 százalékos áresést hozott, a piac még most sem érte el a válság előtti szintet (átlagosan a 2007-es árak 60-61 százalékán mennek most a lakások), de így is Írországé a világ legnagyobb átlagos ingatlanár-növekedése idén.

Az emelkedést leginkább Dublin előkelő kerületei hajtják, ezekben sokszor már akár az irányárárnál akár 20 százalékkal drágábban cserél gazdát egy-egy ház vagy lakás.

Írország a 15 százalékos brutális áremelkedésével Törökországot (14 százalék), Dubajt (12,5 százalék), az Egyesült Királyságot (10,5 százalék) és Ausztráliát (9,1 százalék) is megelőzte. A Knight Frank nemzetközi ingatlaniroda 54 országra kiterjedő felmérésében tavaly még Írország és az Egyesült Királyság is rosszul teljesített, de most úgy tűnik, mindkét államban talpra áll az ingatlanpiac. Írország gazdasága ehhez megfelelő alapot is biztosít, az eurózóna leggyorsabban növekvő gazdaságában 2014-re 4,6 százalékos GDP-növekedéssel számolnak, igaz, a bázisérték a válság miatt elég alacsony. (Guardian)

---------------------------------

Miközben a hülye Guardian az ír ingatlanpiaccal van elfoglalva, az Los Angeles Times megírta azt is, ami igazán fontos:

a 35 éves Kourtney Kardashian harmadik gyereke fiú lesz.

Kim Kardashian nővére, aki szerepel ugye a Kardashian-családról szóló valóságshowban is, de ezen felül divattervező, üzletasszony, modell és Paris Hilton korábbi jó barátnője, vasárnap jelentette be a nagy hírt, és azt mondta, nagyon boldog, hogy fia lesz, mert így tökéletes lesz a család.

KDNP-s értelemben persze nem tökéletes, hiszen Kourtney-nek egyáltalán nincsincsen semmilyen férje, csak egy Scott Disick nevű pasija, akivel 2006 óta jár, mikor is egy Joe Francis nevű ember mexikói házibuliján találkoztak.  Mindhárom gyerek közös.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.