Hoffmann Rózsa szerint a tinédzserek kötelező drogtesztje olyan lenne, mint a fogászati szűrés vagy a testkontroll-mérés

Kocsis Máté eszement, az alapvető emberi jogokat is sértő ötletéről kérdezték az ATV Szabad szemmel című műsorában a magyar fiatalok ismerőjét, egykori oktatási minisztert, Hoffmann Rózsát.

A KDNP-s képviselő pedig elmondta, hogy ugyan nem ismeri pontosan a javaslatot, de el tudna képzelni valamilyen rendszeresen vizsgálatot, mint ahogy van rendszeres fogorvosi szűrés, van rendszeres testkontrollmérés, van rendszeres orvosi vizsgálat, és azokban a térségekben, ahol a drog súlyos problémává vált, ez egy eszköz lehet. Ennél többet nem kívánt mondani, mivel még nem ismeri eléggé a kérdést, és azt végig is kell gondolnia.

Hoffmann szerint kezdetben kicsit furcsán hathat a javaslat, hogy a szűrést Kocsis az újságírókra és a politikusokra is kiterjesztené, de ezeknek a szereplőknek példát kell mutatni mindenki számára, és a drog egy súlyos társadalmi probléma, ezért nem tart kizártnak ott sem némi kontrollt.

Hoffmannt a beszélgetés során kérdezik még urizálásról, vagyonnyilatkozatokról, gyermekszegénységről és szakmunkásképzésről, de ezeknél nem mondott semmi olyat, ami meglepő lenne egy KDNP-s politikustól. Ha valakinek mégis ilyesmire van szüksége egy hétfő reggelen, mindenképp nézze végig a teljes videót.