Mi, aggódó magyar újságírók az alábbi szakmák képviselőinek drogtesztelését követeljük a magyar kormánytól

életmód
2014 december 08., 14:22
comments 403

A 444 szerkesztőségében egyöntetű, hangos sikert aratott a Fidesz-frakció hétfői döntése, amelynek értelmében a kormánypárt támogatja Kocsis Máté javaslatát, és elgondolkodnak, hogyan lehetne kötelező drogszűrésnek alávetni a 12-18 éves gyermekeket, valamint az újságírókat és politikusokat.

Csak így kerülhető el, hogy valaki heroinmámorban hülyeséget írjon egy bekatizva előadott parlamenti felszólalásról.

A politikusok, újságírók véleményformáló ereje közismert, azonban hiba lenne azt hinni, hogy csak az ő munkásságuk van hatással a magyar társadalom mindennapjaira és jövőjére. Egy meggondolatlanul elszívott marihuánás “spangli” vagy felszippantott speed “csík” bizony más szakmák képviselőinek munkásságára is hatással lehet. Ezért hát tisztelettel javasoljuk a döntéshozóknak, hogy az alábbi társadalmi csoportok vizeletét is tekintsék meg évente legalább egyszer.

Művészek

Ezt talán magyarázni sem kell. Közismert a sajnálatos tény, hogy a valóságot érzékeny lelkükön átszűrő művészek közül sokan képtelenek az alkoholnál is erősebb szerek nélkül élni. Ha őket sikerül kiszűrni az egészséges írók, színészek, festők és zenészek közül, ismét magyarok milliói fordulnak majd az igazi magaskultúra felé.

Tudósok

Beláthatatlan következményekkel járhat, ha egy tudós munkája közben például amfetaminszármazékokat fogyaszt. Az így elvégzett, drogos számítások alapján épített hidak összeomlanak, a tévesen kiszámított röppályájú műholdak pedig lezuhannak, és akár drogmentes magyar embereket is agyonüthetnek. Arról nem is beszélve, hogy egy narkós tudós hajlamos tudásának még megmaradt morzsáit a narkó szolgálatába állítani, és újabb narkókat feltalálni.

Papok

Természetesen nemcsak katolikus papokról van szó, hanem a magyar állam által elismert egyházak valamennyi munkavállalójáról: ragasztós rabbikra ugyanúgy nincs szükség, mint icás imámokra. Isten szent szavát nem tolmácsolhatja a hívőknek bedrogozott ember, ezzel talán még az ateisták is egyetértenek. A szószéken nincs szívás!

Tanárok

Amennyiben - nagyon helyesen - úgy döntünk, hogy nem engedjük a magyar jövő zálogait az ezercsápú kábópolip karjai közé, arra is figyelnünk kell, hogy azok se nyúljanak zenéhez vagy biofűhöz, akiknek a gondjaira bízzuk őket. Egy narkós tanár képtelen észrevenni, ha valamelyik diákja elindult a lejtőn, sőt, hajlamos lehet összejátszani vele, elkérni a dealere számát, és osztályfőnöki órán drogfecskendőket osztogatni.

Egyetemisták

A fideszes terv még friss, csakis ezzel magyarázható, hogy a szűrés alá vont fiatalok körébe nem tartoznak bele a kábítószerek legnagyobb rajongói, a felsőoktatásban tanulók. A szerető szülők kontrollja alól kikerülő, magukat már felelős felnőttnek képzelő fiatalok sajnos a kábítószerkereskedők kedvenc prédái közé tartoznak. Mindannyiunk felelőssége, hogy visszarántsuk őket a drogszakadék pereméről.

6-12 év közöttiek

Sajnos amióta hazánk az Európai Unió tagja, már a legfiatalabbak sincsenek biztonságban. A média által sugárzott szex- és erőszakkultusz hatására gyakran kisiskolások adagolják magukat túl a legveszélyesebb szerekkel. Szerencsére még kevesen vannak, de ha nem kezdjük el az ő szűrésüket, hamarosan használt heroinos fecskendőket fogunk találni az óvodai gyerekvécékben is.

Sportolók

Szemben a nemzetközi doppingszervezetekkel, a felállítandó Magyar Nemzeti Drogszűrő Kht. jól végezné a munkáját. Nem a versenyek után buktatnák le a megtévedt példaképeket, hanem már előre megakadályoznák, hogy beextasyzott vízilabdázók vagy szipus öttusázók jussanak ki világversenyekre.

A 100 leggazdagabb magyar

Iszonyú belegondolni abba, hogy mi történne, ha egy milliárdos vagyonú, sikeres üzletember a hasis rabságába esne. Egész nap csak szívna, hiszen bármennyit megengedhetne magának! Üzletei, gyárai, vállalatai egymás után mennének tönkre, míg ő önmagáról megfeledkezve vízipipázna, sőt, súlyosabb esetben “vödrözne”! Ha nem akarjuk, hogy tisztességesen dolgozó magyar családok tízezrei kerüljenek az utcára, meg kell akadályoznunk a luxuskábítózást.

Közmunkások

Vajon miért van Magyarországon ennyi munkanélküli, amikor mindenki tudja, hogy aki akar dolgozni, az gyorsan talál munkát? Csak nem erre is a kábítószerek pusztítása a magyarázat? Ezt mindenképpen ki kell vizsgálni. Aki marihuánás süteményt eszik minden reggel, az bizony nem érdemli meg azt sem, hogy éhbérért járdákat söprögethessen.

Drogszűrők

Az a 70 000 ember, aki mostantól a másik kilencmillió-akármennyi drogszűrését fogja végezni, túlzás nélkül nevezhető a Nemzet Élcsapatának. Közöttük csak feddhetetlen embereknek van helye, így joggal elvárható, hogy havi rendszerességgel drogszűrésen vegyenek részt. STOP DROG!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.