Új Godzilla-filmet gyárt a japán Toho stúdió

a hetedik művészet
2014 december 08., 15:57
comments 46

A 2014-es amerikai Godzilla-film pénzügyi sikerei után bejelentette az eredeti 1954-es Godzillát készítő japán Toho stúdió, hogy 2016 karácsonyára új filmet forgat. A Toho 2004 óta nem készített Godzilla-filmet, a 10 éve készített Godzsira: Fajnaru uözu (Godzilla: Final Wars) nem is volt valami nagy siker.

Most azonban nemcsak az amerikai film sikere adhatott lökést a japánoknak, hanem az is, hogy a 2014-es Godzillát forgató amerikai Legendary Pictures bejelentette, hogy ők is csinálnának egy második részt, ráadásul olyat, amiben a Toho stúdió más óriásszörnyei (hivatalos japán nevükön: kaidzsuk) is szerepelnének. Olyanok, mint Mothra, az óriáslepke, Rodan, a repülő sárkány és a háromfejű Ghidorah király. Ezeket a szörnyeket is a Toho találta ki, így tök érthető, hogy megpróbálják visszaelőzni az amerikai versenytársat. (TheVerge)

(Címlapi kép a Wikipédiáról.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.