A koronával bohóckodó párt büntetné a koronával bohóckodást

Az nem hír, ha egy magyar politikai párt hülyeségeket beszél, az pedig még kevésbé, amikor a Jobbik tesz ilyet, de a szerdai sajtóközleményükben kulminálódó, napok óta tartó koronaügyi ámokfutásuk már kötelező drogteszt után kiált.

Erről van itt szó:

"A Jobbik a Szent Korona képi mását is védené

Sneider Tamás, az Országgyűlés jobbikos alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján kijelentette: végleg megálljt kell parancsolni a Szent Korona mása gyalázásának, ami az utóbbi időben megsokszorozódott. Hozzátette: a törvény jelenleg egy évi elzárással büntetheti azt, aki a Szent Koronát, a címert, a zászlót meggyalázza. Értékelése szerint a törvényalkotó célja ugyanakkor nem az volt, hogy a korona nagyobb védelmet kapjon, hiszen az egész parlamenti őrség védi, erős búra alatt van, tehát nehéz lenne elrabolni és meggyalázni.

Az ellenzéki politikus azt hangoztatta: a korona képi mását, hasonló ábrázolását is védeni kell. Sneider Tamás több példát hozott arra, milyen esetekben tettek feljelentést, egyúttal elítélte, hogy üzletszerűen árusítani fognak olyan pólókat, amelyek szerintük a nemzeti szimbólumot gyalázzák."

Ahogy azt a bulvár és a szélsőjobboldal érintkezési pontjait lelkesen megfigyelők tudják, a Jobbik azon borult ki, hogy néhány napja Varga Viktor "énekes" Kasza Tibor "műsorában" a fején egy "szent" koronával mert bokóckodni. És ezt a bálványimádó párt nehezen viseli.

A magyar korona képi mását az utóbbi néhány évben a legkülönbözőbb módokon alázták meg. Viccelődni merészeltek vele osztrák humoristák . Fidelitasos fiatalok úgy tették a fejükre,

(Fotó: Fidelitas / Facebook)

mintha valami mocskos amerikai gyorsétterem repiajándékával játszanának. Vitrin alá helyezték a székesfehérvári polgármesteri hivatalban. Felrakták egy IX. kerületi házra, sőt, még a felújított Margit hídra is.

Viszont a legcsúnyább dolgokat egyértelműen éppen a szélsőjobboldal követte el szegény fejfedővel. Néhány hete például a Jobbik politikusai esküdtek fel egy koronamásolatra:

Fotó: Janiczak Dávid / Facebook

És ennél már csak az volt szebb, amikor maga az Érpataki Mánöken, Orosz Mihály Zoltán bohóckodott vele, ráadásul lényegesen nevetségesebb jelmezben, mint Varga Viktor:

Screen Shot 2014-12-10 at 10.27.05

Valamit tényleg lépni kellene.