Most, hogy az M0-ás is fizetős lesz, a képviselők útdíjra is költhetik a benzinpénzüket

POLITIKA
2014 december 11., 12:45
comments 30

A parlament igazságügyi bizottsága módosítást nyújtott be az Országgyűlésről szóló törvényhez. A javaslat több ponton is érinti a képviselők költségtérítését:

például a jövőben a képviselők benzinkártyájukkal útdíjat is fizethetnének, de bérletet, vasúti menetjegyet is vehetnek vele.

Változnak a képviselői lakásbérlés szabályai is. A jelenlegi szabályozás szerint a képviselők tiszteletdíjuk legfeljebb negyedéig terjedő összegben jogosultak legalább 35, legfeljebb 50 négyzetméteres lakás bérletére, amennyiben nekik vagy családtagjaiknak nincs budapesti lakóingatlanuk. A szabályból a teljesen szükségtelen méretbeli megkötéseket törlik, így a kisigényű, egyedűlálló képviselők 35 négyzetméteresnél kisebb, a nagycsaládos képviselők pedig 50 négyzetméteresnél nagyobb lakást is bérelhetnek, ha találnak annyiért, amennyi pénzt erre költhetnek. A teljes javaslatot itt érhetik el (.pdf).

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.