Vida Ildikó 5 millió forintra perli Goodfriendet

politika
2014 december 11., 15:18
comments 350

A NAV elnökének ügyvédje, Futó Barnabás a vs.hu-nak mesélt az év perének részleteiről. Az Orbán Viktor blöffjének felülő Vida csütörtök délelőtt ugyanis rágalmazás és becsületsértés miatt magánindítványt nyújtott be André Goodfriend ellen. Viszont egyben rögtön az ügy felfüggesztését is kérték, mindaddig, amíg el nem dől, hogy felfüggesztik-e az ügyvivő diplomáciai mentességét.

Ahhoz most az kell, hogy a bíróság az amerikai külügyminisztériumhoz forduljon, és ott kérje ezt.

Futó azt is elmondta, hogy Vida 5 millió forint sérelemdíjat kér Goodfriendtől,

miután az ügyvivő a Heti Válasznak arról beszélt, hogy a kitiltottaknak konkrét korrupciós ügyekhez lehetett köze. Mindezt úgy, hogy Goodfriend ki sem mondta Vida nevét. Futó szerint viszont egyértelműen ráutalt, ezért van lehetőség a perre.

A kitiltásokat annak idején amúgy a századvéges Napi Gazdaság dobta be a közbeszédbe, és Vida Ildikó végül maga vallotta be a Magyar Nemzetbe, hogy ő valóban a kitiltottak között szerepel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.