Brüsszel szerint Orbán nem mondott igazat abban, hogy miért kell majd fizetni M0-áson

politika
2014 december 13., 18:00
comments 289

A portfolio.hu megkereste az Európai Bizottság magyarországi képviseletének sajtóosztályát, akik kijelentették, hogy

"semmilyen kötelezettséget nem fogalmazott meg az Európai Bizottság az M0-ás körgyűrű díjfizetőssé tételével kapcsolatban."

A lap szerint viszont azt fontos megjegyezni, hogyha bevezeti a kormány az M0-áson a díjat, akkor felül kell vizsgálni az eu-s pénzből épült szakasz uniós támogatási részét, hiszen bevétele keletkezik a magyar államnak. A fenti kijelentés ellentmond a magyar miniszterelnök szavainak, Orbán a Napi Gazdaságnak adott pénteki interjúban így fogalmazott:

"az M0-s körgyűrű a magyar autópálya-rendszer része. Egyes részei uniós kötelezettség miatt válnak fizetőssé. Ez a külföldieket és a magyarokat is érinti. Egységes rendszert tudunk jól működtetni."

(Portfolio.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.