Brüsszel szerint Orbán nem mondott igazat abban, hogy miért kell majd fizetni M0-áson

politika
2014 december 13., 18:00
comments 289

A portfolio.hu megkereste az Európai Bizottság magyarországi képviseletének sajtóosztályát, akik kijelentették, hogy

"semmilyen kötelezettséget nem fogalmazott meg az Európai Bizottság az M0-ás körgyűrű díjfizetőssé tételével kapcsolatban."

A lap szerint viszont azt fontos megjegyezni, hogyha bevezeti a kormány az M0-áson a díjat, akkor felül kell vizsgálni az eu-s pénzből épült szakasz uniós támogatási részét, hiszen bevétele keletkezik a magyar államnak. A fenti kijelentés ellentmond a magyar miniszterelnök szavainak, Orbán a Napi Gazdaságnak adott pénteki interjúban így fogalmazott:

"az M0-s körgyűrű a magyar autópálya-rendszer része. Egyes részei uniós kötelezettség miatt válnak fizetőssé. Ez a külföldieket és a magyarokat is érinti. Egységes rendszert tudunk jól működtetni."

(Portfolio.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt