Ösztöndíjakat adott a Művészeti Akadémia, csak nem tudni, kinek

KULTÚRA
2014 december 13., 09:16
comments 24

Október 30-áig kellett pályázni rá, november elsejétől már járt is az az ösztöndíj, amit a Magyar Művészeti Akadémia (a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Molnár Tamás Kutató Központjával közösen) osztott ki. Az MMA szerint "kiemelt figyelemben részesültek a politika és esztétikum kapcsolatára, mint a művészetelméleti viták meghatározó aspektusára, illetve a művészetfilozófiai koncepciók társadalmi relevanciájának bemutatására koncentráló eszmetörténeti kutatások".

A Fekete György-féle akadémia 25 ösztöndíjat is kiosztott (hét hónapig havi bruttó 150 ezer forint), de hogy kik kapták végül, arról egyáltalán nem számoltak be az akadémia honlapján - szúrta ki a librarius.hu. Sajnos nem is tudjuk megkérdezni, mert hiába a munkanap, az MMA Titkárságán Igazgatási szünet van, az ügyfélfogadás szünetel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.