Tudja még valaki követni, hogy Szijjártó csapattársai közül ki mindenki van állami állásban?

2014 december 13., szombat 14:15
239

És kikocog a pályára a külgazdasági válogatott, van benne csatár, kapus, ami kell. Csapatkapitány: Szijjártó Péter.

Írtunk már arról, hogy a Szijjártó Péter által megálmodott és létrehozott Dunakeszi Kinizsi teremfoci csapata lényegében a vérfrissítést jelenti a magyar külgazdaságban. De mindig vannak újabb hírek arról, hogy a pályán elért sikerek hogyan adnak lendületet az állami szférában is.

Most például Szikora Leventéről (az öltőzőben Levi, Leves) derült ki, hogy nem csak a pályán küzdenek egy célért Szijjártó Péterrel. November közepétől a Magyar Kereskedelem-fejlesztési és Promóciós Kft. felügyelő bizottságának tagja lett. Ezt a kft.-t az a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. hozta létre, amelynek vezérigazgató-helyettese a villámkarriert befutó Kun Gábor szintén a Dunakesziben játszik. Kunról próbáltuk megtudni, hol dolgozott korábban, illetve milyen szakmai végzettsége van, de erre nem kaptunk választ. Szikoráról már több információt kaptunk.

A friss felügyelőbizottsági tag Szikorára ugyanis nemcsak itt számít az állam. Nyár óta ő a Nemzeti Befektetési Ügynökség elnökének tanácsadója is, havi 750 ezer forintért. Feladata "a kormányzati intézményekkel történő kapcsolattartás (Külgazdasági és Külügyminisztérium, Miniszterelnökség, szakminisztériumok, államigazgatási hivatalok) valamint, a befektetés-ösztönzési szakterület kormányzati és kormányzaton kívüli képviselőivel való kapcsolattartás".

Szikora 2010-től most nyárig a Miniszterelnökségen dolgozott, 2013 áprilistól befektetési főmunkatársként "a Nemzeti Külgazdasági Hivatal befektetés-ösztönzési munkáját segítette", havi 556 ezer forinért.

Tarstunk egy gyors névsorolvasást:

Szijjártó Péter

szijjartokinizsi

Külügyminiszter, korábbi munkahelye: Miniszterelnökség. Ha pályán van, ő a Dunakeszi csapatkapitánya. Csapattársa szerint

“Nélküle semmi nem jött volna létre Dunakeszin”.

Kun Gábor (Kunci)

kung

A Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. vezérigazgató-helyettese, havi 850 ezer forintot keres. Egy év alatt jutott ebbe a pozícióba, kereskedelmi asszisztensként kezdte.

Benkő Szilárd

benkoszilard

Szijjártó Péter kvázi kabinetfőnöke, havi bruttó 885 ezerért. Azért kvázi, mert nincs diplomája.

Szikora Levente

szikora

Ahogy már említettük, a Nemzeti Befektetési Ügynökség elnökének tanácsadója, havi 750 ezer forintért és a Magyar Kereskedelem-fejlesztési és Promóciós Kft. felügyelő bizottságának a friss tagja.

Monspart László

monspart

A Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti kabinetjének munkatársa, havi bruttó 350 ezer forintért

Temesi Norbert (Temő)

temesi

Protokollreferens a külügyben, havi 400 ezerért

Hacker Gábor

hacker

Miniszterelnökség munkatársa, havi 230 ezerért

Andréka Domonkos

dunakeszi

A Dunakeszi Kinizsi volt ügyvezetője, a Miniszterelnökség gyakornokából, Orbán Viktor látogatásai előtt a vécéket ellenőrző munkatársból lett a külügy protokollfőnöke.

Gyombolyai Zsófia - a csapat korábbi sajtósa a Külügyi és Külgazdasági Minisztérium szolgálatába állt, Canberrában lesz kulturális és sajtóattasé.

Búcsúzzunk a Kinizsi indulójával vagy himnuszával, előadja Hevesi Tamás. Refrén:

Mindenki együtt van!
Mindenki együtt lesz!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt