A budaörsi polgármester szerint csúsztat a minisztérium a mai útdíjegyeztetésről

Hétfőn találkozott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkárával, Fónagy Jánossal tizenkilenc település vezetője. Erről kiadtak az MTI-ben egy közleményt is, aminek utolsó mondata:

"a megbeszélésen megjelent polgármesterek és delegáltjaik jelezték: a megyei matrica bevezetésének szándékával alapvetően egyetértenek."

Ezzel szemben a valóság Wittinghoff Tamás budaörsi polgármester szerint,

"valóban elhangzott többek részéről, hogy elfogadhatónak tartják az autópályák használatának arányossá tételét. Vagyis, ha egy autós pl. csak a Pest megyei utakat használja, akkor az fizessen jóval kevesebbet, mintha az egész országra érvényes matricát vásárolna. De ebből egyáltalán nem következik az, hogy ne maradhatna továbbra is ingyenes az M0-ás körgyűrű és a bevezető autópálya szakaszok."

Wittinghoff szerint másfél órán keresztül valamennyi polgármester csak az ellenérveket sorolta az új útdíjfizetési rendszerre reagálva. A polgármester szerint a minisztériumi közlemény

"azt a látszatot kívánja kelteni, mintha a tárgyaláson a településeik érdekeit képviselő polgármesterek egyetértettek volna a kormányzat valamennyi javaslatával. Holott ennek pontosan az ellenkezője történt."

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.