A KDNP szerint a magyar emberek sikere, hogy ezentúl nem dönthetnek arról, mivel töltik a vasárnapjukat

2014 december 16., kedd 13:24
456

Harrach Péter a radikális mikorpárt vezetője szerint nem a KNDP-é, hanem a magyar embereké a siker, amiért elfogadta a kormány a vasárnapi zárva tartásról szóló törvényt.

Szerinte a most elfogadott jogszabály lényege, szeretnék, ha mindenkire érvényes lenne, hogy vasárnap ne lehessen senkit munkára kényszeríteni. Mint elmondta, a 200 négyzetméter alatti és családi vállalkozásban működtetett üzletek nyitva lehetnek. A törvényben rögzített kivételekkel biztosítani tudják azt is, hogy aki akar, vasárnap vásárolhasson.

A dolgozó szülőknek ugyanakkor lehetőségük lesz a gyermekeikkel tölteni a vasárnapot, ezt szolgálja a családok érdeke is

- mondta. 

Cáfolta, hogy a javaslat a CBA-nak kedvező lenne, az érintett lánc üzleteinek 95 százaléka szerinte zárva lesz.

Szerinte nem kell elbocsátásoktól sem tartani, hiszen jelenleg is munkaerő-hiány tapasztalható a kereskedelemben. A gazdaság teljesítménye sem fog visszaesni, nem csökken a vásárlások mértéke, csak áthelyeződik majd. Az ellenzéki pártok és az érdekelt cégek részéről megjelenő riogatásokat valótlannak nevezte, és a 23 millió román munkavállalóhoz hasonlította.

Arról, hogy volt olyan KDNP-s aki nem szavazta meg a javaslatot, azt mondta, nem tud ilyenről, de ez véletlen lehetett és figyelmetlenségből történhetett, hiszen az előterjesztést valamennyi frakciótag aláírta.

Arról, hogy a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségé (VOSZ) népszavazást helyezett kilátásba és ehhez a DK is kapcsolódott azt mondta, hogy a nagyvállalkozók és a párt összefonódása nyilvánvaló. Úgy gondolja, nem kell félniük egy ilyen népszavazástól, előbb-utóbb mindenki számára bebizonyosodik, hogy ez egy jó törvény és jó intézkedés. A magyar lakosság többsége szolidaritást fog vállalni azon munkavállalókkal, akik kénytelenek voltak eddig dolgozni, és most szabad vasárnapjuk van. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt