Felhívták Szijjártót az amerikai külügyből, hogy Orbán mégis miért biztatja Goodfriend feljelentésére Vida Ildikót

POLITIKA
2014 december 16., 20:22
comments 441

Victoria Nuland, az amerikai külügy Kelet- és Közép-Európáért felelős államtitkára volt a vonal végén, még a múlt héten kereste Szijjártó Péter külügyminisztert. Elsősorban arra volt kiváncsi, hogy mégis miért szólította fel Orbán Viktor a NAV-elnökét arra, hogy jelentse fel az amerikaiak budapesti ügyvivőjét, André Goodfriendet.

Az államtitkár a nyilvánosság előtt sem hallgatja el a véleményét, ha az Orbán-kormányról van szó. Nuland-Szijjártó beszélgetésről diplomatikusan annyit tudtunk meg, hogy "végig udvariasan, de meglehetősen határozottan zajlott mindkét fél részéről". A magyar külügy hivatalosan annyit mondott a beszélgetésről megkeresésünkre, hogy

  • "Továbbra is fontosnak gondoljuk, hogy az Amerikai Egyesült Államok támassza alá tényekkel a magyar tisztségviselőkkel szemben támasztott vádjait"
  • "Vida Ildikónak, a NAV elnökének másként nincs lehetősége tisztázni az állítólagos bizonyítékok létezésének kérdését, mint hogy jogi útra tereli ezt az ügyet"
  • "Szijjártó Péter felhívta az államtitkár asszony figyelmét arra, hogy Magyarország jogállam, ezért, ha amerikai vállalat jogsértést tapasztal, azonnal feljelentést tehet".

Folyt.köv.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt