Már ma megszavazhatják a vasárnapi zárvatartást

külföld
2014 december 16., 05:15
comments 127

Ma tartja utolsó ülését a parlament, délelőtt tíztől már szakmányban szavazzák a törvényeket, köztük a vasárnapi zárvatartásról szólót is - azt, aminek a várható gazdasági hatásairól fogalma sincs a kormánynak, mert nem számolták ki, mert szerintük ez nem is dolguk.

De ma döntenek a dohányipar jövő évi különadójáról is. Ennél dolgának érezte a kormány, hogy számításokat végezzen, így ki is jött, hogy ezt a különadót szinte teljes egészében a nagy nemzetközi multiknak kell fizetniük, de még a trafiktörvényjavaslat utolsó mentését végző Sánta János Continentaljának magyar riválisai is elég rosszul járnak vele. A Continentalnak viszon a bevétele arányában és összességében is alig kell fizetnie.

A nap hülyesége címre így is Hende Csaba a hűség falvairól szóló javaslata pályázik. Hogy miért? Mert ezt egyszer már elfogadták, csak az elfogadott törvényben véletlenül a fidelissima (leghűségesebb) jelző helyett a fortissima (legerősebb) jelzőtt aggatták, például Pornóapátira - ami, nem győzöm hangsúlyozni, a Pinka mentén fekszik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.