Már ma megszavazhatják a vasárnapi zárvatartást

Ma tartja utolsó ülését a parlament, délelőtt tíztől már szakmányban szavazzák a törvényeket, köztük a vasárnapi zárvatartásról szólót is - azt, aminek a várható gazdasági hatásairól fogalma sincs a kormánynak, mert nem számolták ki, mert szerintük ez nem is dolguk.

De ma döntenek a dohányipar jövő évi különadójáról is. Ennél dolgának érezte a kormány, hogy számításokat végezzen, így ki is jött, hogy ezt a különadót szinte teljes egészében a nagy nemzetközi multiknak kell fizetniük, de még a trafiktörvényjavaslat utolsó mentését végző Sánta János Continentaljának magyar riválisai is elég rosszul járnak vele. A Continentalnak viszon a bevétele arányában és összességében is alig kell fizetnie.

A nap hülyesége címre így is Hende Csaba a hűség falvairól szóló javaslata pályázik. Hogy miért? Mert ezt egyszer már elfogadták, csak az elfogadott törvényben véletlenül a fidelissima (leghűségesebb) jelző helyett a fortissima (legerősebb) jelzőtt aggatták, például Pornóapátira - ami, nem győzöm hangsúlyozni, a Pinka mentén fekszik.