Ide-oda pattog a rubel

külföld
2014 december 17., 09:07
comments 17

rubel

A keddi kilengéseknél eddig enyhébb hullámokban, de szerdán is komolyan mozog a rubel dollárhoz mért árfolyama. A reggeli nyitás után azonnal zuhanni kezdett az árfolyam, de aztán az orosz pénzügyminisztérium bejelentette, hogy megkezdték az elfekvő devizájuk eladását. Bár azt nem mondták meg, hogy milyen devizáról van szó és mekkora összegről, ez is elég volt ahhoz, hogy kicsit javuljon a helyzet. Az erősödés átmeneti volt, utána a rubel árfolyama megint gyengült, jelenleg 67,8 rubel ér egy dollárt.

A pénzügyminisztérium szerint amúgy alulértékelt a rubel.

A rubel a héten eddig mintegy 18 százalékkal gyengült a dollárhoz képest, január óta pedig csaknem 52 százalékkal esett az árfolyama. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.