Már a NAV is nyomoz az Ökotársnál

politika
2014 december 19., 05:27
comments 178

Költségvetési csalás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást november végén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a norvég alapok ügyében - közölte a Magyar Nemzettel az adóhatóság. A NAV azért indított eljárást, mert a norvég alapok átvilágítását követően a Kehi nemcsak feljelentést tett hűtlen kezelés gyanúja miatt, hanem a NAV nyomozóihoz is fordult, az adóhatóságnál pedig feljelentésként értékelték a Kehi megkeresését és nyomozni kezdtek.

Így már két külön nyomozás is folyik az ügyben.

A Magyar Nemzet szerint a Kehi novemberi rendőrségi feljelentésében egyebek mellett az szerepelt, hogy az Ökotárs Alapítvány vezette konzorcium képviselői – mint a Norvég Civil Támogatási Alap vagyonkezelői – az összeférhetetlenségi szabályokat megsértve olyan szervezetnek is nyújtottak támogatást, amelyek a lebonyolító alapítványok vezetőihez, illetve a pályázatok értékelésében részt vevő személyekhez köthetők. Emellett a támogatási szerződések szabálytalan módosításával, valamint az el nem számolható költségek elfogadásával is hozzájárultak ahhoz, hogy az NCTA legalább 250 millió forintot szabálytalanul fizessen ki.

A norvég kormány továbbra sem fogadja el a Kehi vizsgálat eredményeit, ők független átvilágítást követelnek, és azt mondják, egyáltalán nem utalnak több pénzt, ha a a forrásokat a későbbiekben nem az Ökotárs és eddigi társai osztják szét. (mno.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt