109 milliárd (!!!) forintra perli Bernie Ecclestone-t egy német bank

sport
2014 december 20., 11:28
comments 47

A német állami BayernLB összesen 345 millió euróra (mostani árfolyamon kb. 109 milliárdnyi forintra) perli a Forma-1 tulajdonosát és családi cégét, a Bambinót, amiért a bank eladta Formula One holdingnak a bank tulajdonában álló részesedését.

A német DPA hírügynökség szerint a bank pénteken jelentette be szándékát.

A BayernLB-nek 2005-ig volt részesedése a Forma-1-es versenyeket rendező cégben, ám Ecclestone-ék - a bank szerint áron alul - megszerezték. Az ügyben már lesittelték a bank egyik volt vezetőjét, Gerhard Gribkowskyt, akinek Ecclestone 44 millió dollárt fizetett az ügyletért. Ez az ügy lezárult, tehát a kenőpénz nagyságáról lehet tudni.

A bank egyébként egyszer már elbukott egy ilyen korrupciós keresetet augusztusban, ekkor fel is ajánlott nekik Bernie Ecclestone egy 25 millió eurós peren kívüli összeget, ám ezt a bank utasította el. A BayernLB szerint a 2005-ös vétel megkárosította a bankot. Válaszul Ecclestone egy londoni bíróságon adott be ellenkeresetet.

 

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.