Emberek, két hírem is van: Észak-Koreában van internet! Illetve, csak volt!

A jelek szerint keményen betámadták az észak-koreai hálózatot, ami most teljesen leszakadt a világhálóról. Mindezt pár nappal azután, hogy Barack Obama elnök "arányos válasszal" fenyegette meg Észak-Koreát a Sony szervereinek feltörése miatt.

Hogy erre mi lesz az észak-koreai válasz, azt még nem tudjuk, de az észak-koreai hírügynökség, a KCNA szokás szerint elképesztő tört angolsággal megírt közleményére hagyatkozhatunk, akkor

Észak-Korea meg fogja semmisíteni az Egyesült Államokat.

A KCNA ezt írta:

„A legkeményebb válaszcsapásunkkal bátran a Fehér Házat, a Pentagont és az Egyesült Államok egész területét, a terrorizmus pöcegödrét fogjuk célozni, messze meghaladva az arányos választ, amit Obama meghirdetett.”

Visszatérve a valóságba: a Dyn Research kiberbiztonsági elemzőcég igazgatója, Doug Madory szerint példátlan az Észak-Korea elleni támadás. "Még nem láttam ilyen állandósult kimaradásokat. Általában kisebb kimaradások vannak csak, nem állandósult csatlakozási hibák. Nem lennék meglepve, ha éppen támadnák őket" - mondta.

Persze, Észak-Koreáról lévén szó, azt sem lehet kizárni, hogy szimplán elromlott valami az elavult hálózaton. Vagy azt sem, hogy Kína zárta el a csapot, mert Kína most hivatalosan is vizsgálódik a Sony elleni támadás ügyében, és Észak-Korea Kínán keresztül kapcsolódik az internethez. (Via Vox. Címlapkép via Kotaku)