Emberek, két hírem is van: Észak-Koreában van internet! Illetve, csak volt!

külföld
2014 december 22., 20:49
comments 180

A jelek szerint keményen betámadták az észak-koreai hálózatot, ami most teljesen leszakadt a világhálóról. Mindezt pár nappal azután, hogy Barack Obama elnök "arányos válasszal" fenyegette meg Észak-Koreát a Sony szervereinek feltörése miatt.

Hogy erre mi lesz az észak-koreai válasz, azt még nem tudjuk, de az észak-koreai hírügynökség, a KCNA szokás szerint elképesztő tört angolsággal megírt közleményére hagyatkozhatunk, akkor

Észak-Korea meg fogja semmisíteni az Egyesült Államokat.

A KCNA ezt írta:

„A legkeményebb válaszcsapásunkkal bátran a Fehér Házat, a Pentagont és az Egyesült Államok egész területét, a terrorizmus pöcegödrét fogjuk célozni, messze meghaladva az arányos választ, amit Obama meghirdetett.”

Visszatérve a valóságba: a Dyn Research kiberbiztonsági elemzőcég igazgatója, Doug Madory szerint példátlan az Észak-Korea elleni támadás. "Még nem láttam ilyen állandósult kimaradásokat. Általában kisebb kimaradások vannak csak, nem állandósult csatlakozási hibák. Nem lennék meglepve, ha éppen támadnák őket" - mondta.

Persze, Észak-Koreáról lévén szó, azt sem lehet kizárni, hogy szimplán elromlott valami az elavult hálózaton. Vagy azt sem, hogy Kína zárta el a csapot, mert Kína most hivatalosan is vizsgálódik a Sony elleni támadás ügyében, és Észak-Korea Kínán keresztül kapcsolódik az internethez. (Via Vox. Címlapkép via Kotaku)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.