Lázár: Az amerikai nagykövetség átvette a magyar ellenzék szerepét

POLITIKA
2014 december 22., 08:13
comments 344

A Magyar Hírlapnap adott interjút Lázár János. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár szerint a

"a (kormányellenes) demonstrációk azt mutatják, mintha az amerikai nagykövetség átvette volna a magyar ellenzék szerepét."

Lázár szerint az amerikaiak lemondtak a magyar ellenzéki pártokról, ezért avatkoznak aktívan bele a magyar belpolitikába. André Goodfriend pedig az Egyesült Államok szavának hitelességét kérdőjelezi meg, hogy nem árulja el miért tiltottak ki hat magyar állampolgárt.

"Az amerikaiaknak tisztelniük kellene Magyarország ezeréves történelmét, a hagyományainkat, amelyeket nem lehet külső erővel, nyomással megváltoztatni." 

Lázár János szerint a magyar történelmet mindig is a az identitásunk és függetlenségünk megőrzéséért vívott küzdelmek jellemezte, és ez ez folyik ma is. Hozzátette:

"Nem véletlen, hogy az amerikai követség utcára viszi a politikát, a demonstrációk aktív szervezője, bátorítója és szereplője."

parlament_lazar_repassy_

Az interjúban szóba került Lázár svábhegyi lakásügye és az urizálás is, erre így reagált:

"remélem, maguk nem akarják programmá tenni, hogy aki a gyermekei javára takarékoskodik, az urizál. Lássunk tisztán, ma egy ellenzék által szervezett, irigységre épülő politikai akció van folyamatban, korrupcióval és urizálással vádolnak mindenkit, leginkább a fiatalabb politikusokat, akik hatalmon vannak."

Persze nem csak az amerikaiak, hanem a sajtó is hibás és direkt irányítja így a magyar belpolitikát:

"A sajtó mögötti érdekcsoportok jól használják az újságírókat az emberek hergelésére. Nézze meg, mi történik az RTL Klubnál, amelynek tulajdonosa, a német Bertelsmann csoport súlyos anyagi veszteséget szenvedett a reklámadó miatt. Ide tartozik jó néhány oligarcha is, akik nem tudnak közel férni az állami forrásokhoz, és ezért tollba mondják bűbájos kérdéseiket az egzisztenciálisan nekik kiszolgáltatott újságíróknak."

Lázár ennél még tovább is megy: szerinte amerikai pénzből román oknyomozó újságírók tréningeznek magyar internetes újságok munkatársait,

"bár tudom, az már csak a legenda része, de mintha ez is az amerikai műveletek keretében történne".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.