Az Egyesült Államokban újra adhatnak vért a homoszexuális férfiak

külföld
2014 december 23., 22:04
comments 94

Az Egyesült Államokban az 1977-es AIDS-járvány óta nem adhat vért olyan férfi, akinek akár egyszer is volt már szexuális kapcsolata egy másik férfivel. A tilalom akkori indoklása szerint a homoszexuális viszonyban élő férfiak esetében nagyobb a vérrel terjedő betegségek, mint az AIDS vagy a hepatitis kockázata.

Most a vérellátó szolgálat változtatott az eddigi gyakorlatán: ezentúl nem egy életre tiltják el a véradástól azokat a férfiakat, akiknek volt már szexuális kapcsolata egy másik férfival,

hanem egy évnek kell eltelnie az utolsó homoszexuális szex és a véradás között.

Ezzel a melegek a szexuális munkással óvszer nélkül viszonyt létesítőekkel kerülnek egy elbírálás alá, hiszen nekik is egy évek kell várniuk a véradásig.

Ez még mindig kizárja még a monogám kapcsolatban élő melegek többségét is a véradók közül, de a támogatók gondolati szempontból azért nagy előrelépést jelent. Az ellenzők persze azt mondják, hogy még így is hülyeség a melegek kizárása a véradók közül. (Vox)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.