Három hónap alatt 1171 iszlamistát öltek meg a légicsapások Szíriában

Terrorizmus
2014 december 23., 11:11
comments 30

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) emberi jogi szervezet írt csak az Egyesült Államok vezette szövetséges erők szeptember 23. óta tartó légicsapásairól.

Az áldozatok közül 1119 az ISIS és az al-Kaida terrorhálózat helyi szárnyának számító an-Nuszra Front dzsihadistája volt.

Az légicsapásokban az ISIS 1046 tagja halt meg, többségükben külföldiek. Az an-Nuszra Front 72 tagját veszítette el, és meghalt egy fogva tartott dzsihadista is, akiről nem tudni, melyik szervezet tagja volt. A támadások 52 polgári személlyel végeztek.

A szíriai-török határon fekvő, az ISIS által 100 napja ostrom alatt tartott Kobani városáért folyó ütközetben eddig közel 1500-an haltak meg. Az ostrom alatt az ISIS 951 embert, a főleg kurdok lakta várost védő önvédelmi milíciák pedig 450 fegyverest vesztettek. A harcok 30 civil életét oltották ki.

Az ISIS-nek több 10 ezer fegyverese van, és a tagjai nemi erőszakot, emberrablásokat, gyilkosságokat és keresztre feszítéseket követtek el az ellenőrzésük alatt álló szíriai és iraki területeken. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.