Egy csomó zombis, meg posztapokaliptikus horrorfilm kezdődik így:

Egészségügy
2014 december 26., 16:28
comments 16

Összekevertek két vírusmintát az amerikai Járványügyi Hivatal (CDC) egyik szigorúan őrzött laboratóriumában, egy dolgozó karanténba került.

Az Ebola-vírust vizsgálták, amikor az egyik laborból véletlenül nem halott, hanem élő vírusokkal teli mintát küldtek át egy másik részlegbe. Ott viszont nem voltak olyan biztonsági intézkedések, mint amilyenek az élő vírus vizsgálatához kellenek, például a személyzet csak kesztyűt és köpenyt viselt, de arcot takaró maszkot például nem. Egy munkatársat most 21 napig megfigyelés alatt tartanak.

Amerikában nem ez az első eset, hogy nem megfelelő módon kezelik a vírust, vagy a fertőzött betegeket, így kapta el az ebolát például Nina Pham, a texasi ápolónő is. Ő azóta teljesen meggyógyult. (NYT)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.