Ali Hámenei iráni ajatollah a Twitteren támadja be az amerikai kormányt

Ali Hámenei ajatollah, az Iráni Iszlám Köztársaság második államfője régóta Twitterezik, és régóta kommentálja az amerikai belpolitika eseményeit. 2011-ben az Occupy Wall Street mozgalomról például azt jósolta, hogy meg fogja dönteni a nyugati kapitalizmust. Ez egyelőre nem jött be.

Az ajatollah most karácsonyra új témát talált, és Fergusonról, valamint a közelmúltban amerikai rendőrökkel összetűzésbe kerülő feketékről ír. Posztjainak lényege nagyjából annyi, hogy szerinte képmutató dolog karácsonykor ünnepelni a zsarnokság ellen és az elnyomottakért harcoló Jézust, miközben az amerikai rendőrség és az államszervezet ma is elnyomja az országban élő feketéket, és más kisebbségeket.

Az ajatollah többször ír a gázai palesztinok elnyomásáról, de posztol az iszlám vallás általános kérdéseiről is, például aról, hogy a muszlimok éppúgy tisztelik Jézust, mint a keresztények. De írt arról is, hogy ha Jézus ma köztünk élne, egyetlen percet sem vesztegetne el, hogy az elnyomók ellen, az elnyomottakért harcoljon.

A Twitter-csatorna hitelességét egyelőre nem igazolta a Twitter, de szakértők szerint a posztokat az ajatollah irodája írja, noha hivatalosan az ajatollah nem erősítette meg és nem is cáfolta még ezt. (Guardian)

// ]]>

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.