Eltűnt az AirAsia Indonéziából Szingapúrba tartó járata

külföld
2014 december 28., 06:57
comments 172

Az AirAsia QZ 8501-es járata Surabayából Szingapúrba tartott, amikor eltűnt a jakartai légi irányítás műszerei elől, helyi idő szerint 6 óra 17 perckor (közép-európai idő szerint 0.17-kor). Hadi Mustofa közlekedési minisztériumi illetékes szerint előzőleg a pilóta egy szokatlan útvonalra kért engedélyt.

Az Airbus 320-200 típusú gépen 155 utas és 7 fős legénység, összesen 162 ember utazott. 

A BBC információi szerint 149 indonéz, 3 koreai és 1-1 szingapúri, brit és malajziai utas volt (köztük 16 gyerek és egy csecsemő), és ehhez adódik a 7 fős személyzet. 

photo_camera Aggódó családtagok (JUNI KRISWANTO / AFP)

A géppel a felszállás után 42 perccel veszett el a kapcsolat, amikor vélhetőleg a Jávai-tenger fölött, Kalimantan (Borneó) és Jáva között járt. Közép-európai idő szerint 1.30-kor kellett volna megérkeznie. A szingapúri repülőgép utastájékoztatójában azt közölték, hogy késik.

2014. március 8-án a  Malaysian Airlines MH370-es járata tűnt el titokzatos körülmények között, úton Kuala Lumpurból Pekingbe. A gépen 239-en utaztak, azóta sem került elő senki.

2014. július 17-én a Malaysian Airlines MH17-es, Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó járatát lőtték le Ukrajna fölött, a gép minden utasa és a személyzet összes tagja életét vesztette, a tragédia 298 áldozatot követelt.

(BBC, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.