Tizenötezer turista ragadt a hó miatt az Alpokban

külföld
2014 december 28., 11:26
comments 74

A rendkívül heves havazás miatt sokezer üdülő töltötte menedékhelyen, míg mások járművekben a szombatról vasárnapra virradó éjszakát a franciaországi Savoyai-Alpokban.

Teljesen megbénult a közúti közlekedés a hatalmas mennyiségű hó és az ónos eső miatt, sok közlekedési baleset történt az üdülőhelyekhez vezető, vagy az onnan induló utakon. Máris elkezdték Francia-Alpok fekete napjának minősítették ez elmúlt szombatot.

Savoya megye egyik szóvivője azt mondta: nem tudni, hogy hányan töltötték az éjszakát autójukban. Becslések szerint 15 ezer jármű akadt el Savoyában szombat este.

photo_camera Közlekedési dugó Albertville közelében (JEAN-PIERRE CLATOT / AFP)

Alain Vidalies közlekedési miniszter a Europe 1 rádióállomásnak vasárnap arról számolt be, hogy 83 menedékhelyet nyitottak meg a bajba jutott embereknek.

Albertvilleben, az egyik menedékhelyen vasárnap reggel már sokan útnak indultak a kiválasztott üdülőhelyek felé. A francia közúti tájékoztatási szolgálat ugyanakkor arról számolt be, hogy lassú az előrehaladás és akadozik a közlekedés a Francia-Alpokban.

Egy párizsi család elmondta, hogy a fővárosból 18 órát tartott az út Albertvilleig, ebből hét óra alatt tették meg az utolsó ötven kilométert. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.