Rég láthatta Orbán Viktort ennyit tapsolni és mosolyogni

futball
2014 december 29., 11:52

Kis év végi ünnepséget tartottak Orbán Viktor klubjánál Felcsúton még karácsony előtt. Elég sok időt elvitt, amíg felsorolták a megjelent fontos embereket, ott volt maga az alapító Orbán Viktor, Mészáros Lőrinc polgármester, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia (továbbiakben PFLA) kuratóriumi elnöke, Csányi Sándor, MLSZ-elnök, Simicskó István sportállamtitkár, L. Simon László parlamenti államtitkár, de ott ült az Orbán baráti kör tagja, Garancsi István is, a Videoton FC tulajdonosaként, a rendezvényen kétszer is megtapsolták.

A Közgéptől - hiába támogatója a csapatnak - nem említettek senkit a névsorolvasásnál. Tapsot kapott viszont a Duna Aszfalt Kft. tulajdonosa, Szíjj László. Érdemes lesz a cégre figyelni a 2015-ös közbeszerzéseknél. Aztán köszöntötték Lázár Vilmost, a CBA felügyelőbizottságának az elnökét is. És Ervin Schmuck, a Spar ügyvezető igazgatója is bekerült a kiemelt körbe, ebből is látszik, hogy azért nem mindenre garancia, ha egy cég támogatja Orbán kedvenc klubját és hobbiját. Ott voltak még polgármesterek és országgyűlési képviselők is.

Az ünnepség első része itt látható, egy nagyon erőltetett történelmi-focis szöveggel, a második a jobb, itt beszél Orbán Viktor.

A miniszterelnök nem volt nagyon összeszedett, egy fél mondaton belül kétszer köszönte meg a takarítók munkáját. Aztán egy kicsit később harmadszor is, nem mintha nem érdemelnék meg, persze. De a közeget láthatóan élvezte, sok embert állított fel, hogy megtapsolják őket.

Így ment valahogy

Orbán maga is megemlítette a támogatók szerepét.

"Külön köszöntették már itt több támogatónkat, akik nélkül az akadémia nem működne. Mert hiába vagyunk kormányon, természetesen közpénzből nem lehet működtetni, kitzárólag közpénzből végképp nem lehet működtetni egy akadémiát. Ahhoz kellenek sikeres magyar emberek, akik a gazdasági életben sikeresek, és hajlandóak a pénzük egy részét nem hazavinni, hanem ideadni, hogy mi itt végezhessük a munkánkat."

Orbán aztán érdekesen összemosta a Fideszt és az akadémiát, vagy csak többes számban beszélt magáról, amikor azzal folytatta, hogy ő most neveket nem fog mondani, csak emlékeztet arra, hogy sok ilyen támogató van, és

"fontos, hogy arra is emlékezzünk, hogy nem akkor érkeztek ide közénk, amikor megnyertük a parlamenti választást. Hanem jóval azt megelőzően a nehéz időnkben is mindig velünk voltak, mindig mellettünk voltak."

photo_camera Nincs még egy csapat, ilyen hosszú támogatói listával. Forrás: pfla.hu

Volt aztán egy olyan rész, ami a Felcsúton felavatott stadionról szól, de Orbán nemcsak az arénáról beszél.

"Valójában ennek a stadionnak a megépítése még ennél is többről szól. (...) Arról szól, hogy nem szabad megijedni. Ha egyszer belevágunk egy jó dologba, ha elhatározzuk, hogy valamit meg fogunk csinálni, akkor, a kifejezésért most elnézést kérek, ha cigány gyerekek potyognak is az égből, azt meg fogjuk csinálni. És meg kell csinálni, mert ha a kritikák miatt visszalépünk és visszahátrálunk, akkor hogy fog épülni az akadémiánk, hogy fog épülni a falunk, hogy fog épülni a megyénk és hogy fog épülni a hazánk? Gyáva embernek nem azért nincsen hazája, mert mindenhonnan elkergetik, ez is igaz, hanem azért, mert gyáva ember soha nem csinál semmit. Ezért bátornak kell lenni."

Aztán jött a díjátadó, itt ha Orbán nem tapsolt vagy mappát tartott, akkor az arca valamelyik pontját kereste a keze. Ha festékesek vagy kormosak lettek volna az ujjai, akkor elég alaposan összemaszatolta volna az orrát, a homlokát és a szája környékét, tán még a nyelvét is. És közben annyira felszabadultan mosolygott, mind idén sehol máshol.

ovatad

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.